Categories: Vleesgerechten

Pepersteak met sla en frietjes

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 4 dikke steaks
  • 8 eetlepels (grof) gemalen peper
  • 8 aardappelen (bintjes)
  • ½ dl whisky
  • 2 dl water
  • 1 eetlepel Piet Huysentruyt Runderbouillon
  • 2 dl Alpro soya Cuisine
  • Groene sla
  • Mayonaise
  • Alpro soya Bakken & Braden
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Bereiding :

    Dip de steaks in de peper en bak de steaks aan beide kanten bruin in een beetje Alpro soya Bakken & Braden.
    Blus vervolgens de pan met de whisky en het water en voeg er de Piet Huysentruyt Runderbouillon aan toe en laat dit voor de helft inkoken.
    Voeg er de Alpro soya Cuisine aan toe en laat dit vervolgens koken tot een gebonden saus. Strooi er een beetje peterselie overheen.
    Serveer het geheel met de frietjes, de sla en de mayonaise .

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    2 uren ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    3 dagen ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    5 dagen ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    1 week ago

    Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

    Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

    1 week ago

    Romige macaroni met groenten en chipolataworstjes

    Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…

    2 weken ago