Categories: Vleesgerechten

Hertensteak met mango, vijgen en frambozenconfituur

voor 4 personen :

Ingrediënten:

  • 1 mango
  • 4 vijgen
  • 1 eetlepel frambozenconfituur
  • 4 hertensteaks
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • Alpro soya Bakken & Braden
  • 1 dl porto
  • 2 dl water
  • 1 eetlepel PH Wildbouillon
  • 1 dl Alpro soya Cuisine
  • Rozemarijn
  • Bereiding:

    Snijd de mango en vijgen in blokjes en stoof ze aan in een beetje Alpro soya Bakken & Braden.
    Hak de rozemarijn fijn en voeg dit eraan toe.
    Voeg de frambozenconfituur en frambozenazijn eraan toe.
    Bak het vlees 3 minuten aan één kant en 3 minuten aan de andere kant in een beetje Alpro soya Bakken & Braden (gebruik géén pan met antiaanbaklaag).
    Blus de pan met de porto, het water en de rozemarijn.
    Voeg er de PH Wildbouillon aan toe en laat dit voor de helft inkoken.
    Voeg er vervolgens de Alpro soya Cuisine aan toe.
    Serveer de hertensteaks samen met de mango en de vijgen.
    Werk af met een takje rozemarijn.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

    Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

    1 dag ago

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    3 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    5 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    1 week ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    2 weken ago