Categories: Soep

Tomatensoep

voor 4 a 6 personen :

Ingrediënten :

  • 1 kg tomaten , ontveld en in blokjes gesneden
  • 1 ui , fijngesnipperd
  • 1 aardappel , in blokjes
  • 1 blokje geconcentreerd tomatenpuree
  • 1 liter kippenbouillon
  • wat peper en zout
  • snuifje suiker
  • wat boter
  • wat gehakte peterselie

Bereiding :

Doe wat boter in een kom en verhit deze. Doe er de groenten in en stoof deze een 10 minuutjes. Blus met de kippenbouillon. Doe er de tomatenpuree bij en de suiker en laat dit gedurende een 10 a 15 minuten koken. Kruid met wat peper en zout. Mix de soep. Haal ze door een zeef en dien heet op. Overstrooi met wat peterselie .

Tip :

Doe er eventueel een scheutje room bij om ze wat romiger te maken. Je kan de suiker ook vervangen door een lepeltje honing .

receptenwijzer

Recent Posts

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

2 dagen ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

4 dagen ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

6 dagen ago

Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

1 week ago

Romige macaroni met groenten en chipolataworstjes

Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…

2 weken ago

Groene shakshuka

Ingrediënten:Voor 2 personen 4 eieren 1 sjalot, fijn gesneden 1 teen look, genperst 2 preien,…

2 weken ago