Categories: Vleesgerechten

Steak Champignonroomsaus

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 4 rumsteaks
  • 350 gr champignons , gewassen en in schijfjes gesneden
  • 2 dl water
  • 1/2 verkruimeld blokje vleesbouillon
  • 2 dl room
  • 1/2 dl cognac of whisky ( wat je liefst hebt )
  • boter
  • peper
  • Bereiding :
    Kruid het vlees met de peper en doe en klont boter in een braadpan . Laat de boter goudbruin worden , maar zeker niet verbrand bruin , en bak de steaks erin gedurende 2 a 3 minuten aan beide kanten . Neem ze uit de pan en hou ze warm op een schaal met alu-folie erover . Zet het vuur wat zachter en doe de champignonschijfjes in dezelfde boter. Bak ze een paar minuten en blus de pan met de cognac of whisky. Doe er ook het water bij , verkruimelde bouillon en laat dit even opkoken. Doe er dan de room bij en laat dit voor de helft inkoken . Serveer de saus bij de steaks.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    1 dag ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    3 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    6 dagen ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    1 week ago

    Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

    Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

    2 weken ago