voor 4 a 6 personen :
Ingrediënten :
Bereiding :
Verhit de boter in een kom en fruit er de ui glazig in. Laat een 10 minuutjes stoven. Doe er de pompoen en de tomaatstukjes bij ,de kippenbouillon en het tomatenpuree. Laat dit een 20 minuten koken met het deksel op de pan , op een zacht vuurtje. Mix de soep en doe er de kruiden bij en de room. Serveer ze goed heet.
Variatietips :
Pompoen – wortelsoep met saffraan :
Dezelfde bereiding , maar vervang de tomaten door 3 wortelen in stukjes gesneden. Laat de basilicum en tomatenpuree eruit en doe er een potje saffraanpoeder bij.
Gewone pompoensoep :
Dezelfde bereiding , maar dan enkel pompoen en ui als groenten. Laat dan ook de currypoeder en tomatenpuree eruit.
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…
Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…