Categories: Soep

Ajuinsoep

voor 6 personen :

Ingredienten :

  • 1,5 kg ajuinen , in flinterdunne ringen
  • 60 gr boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 liter runderbouillon
  • peper en zout
  • 1/2 eetlepel oxo
  • Bereiding :

    Verhit de boter in een kom en doe er de ajuinen in. Laat ze goudbruin kleuren . Bestuif ze met bloem. Roerbak tot ook de bloem een goudblond kleurtje heeft. Giet er de runderbouillon en de oxo bij. Kruid eventueel wat bij met peper en zout en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 tot 25 minuten zachtjes sudderen of tot de ajuinen goed gaar zijn.

    Serveertip :

    Serveer de soep met kaasbroodjes. Stokbrood in dikke plakken gesneden en belegd met geraspte kaas. Eventjes onder de grill zetten tot de kaas begint te smelten.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    1 dag ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    3 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    6 dagen ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    1 week ago

    Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

    Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

    2 weken ago