Pizza

Snelle panpizza met mascarpone-rode pestosaus, kip, paprika en champignons

Deze is pizza is op basis van een deeg dat je eveneens voor platbrood zou kunnen gebruiken.
Het heeft geen rijstijd nodig omdat we geen gistdeeg gebruiken, maar deeg op basis van zelfrijzende bloem 🙂
Snelle pizza die net zo lekker is als een echte pizza !

Ingrediënten:
Voor 1 pizza van 30 cm:

Deeg:

  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • ca. 150 ml koud water
  • 1 tl gedroogde oregano
  • snuifje fijn zeezout
  • 1/2 tl lookpoeder

Toppings:

  • 200 gr kippenfilet gebraden, in stukjes
  • 1 rode puntpaprika, fijn gesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 80 gr champignons, in fijne schijfjes
  • 1/2 zakje vache bleue tex mex kaasmix

Basis:

  • 100 gr pascarpone
  • 2 kl rode pesto
  • gedroogde oregano
  • olijfolie
  • antikleefpan van 30 cm met deksel

Bereiding:

Maak je deeg klaar:
Meng de bloem met de kruiden en voeg het water toe. Is het deeg toch nog wat te droog, voeg dan druppelsgewijs nog een beetje toe.
Het moet soepel voelen.
Kneed in 2 minuten tot een deeg .
Bol het op en laat even rusten
Maak ondertussen de toppings klaar:
Zet de pan op een medium hoog vuur , doe er wat olie in.
Doe er de champignons, sjalot en paprika in. Bak even aan , voeg een scheutje water toe en zet het deksel op de pan. Stoof ze aan in enkele minuten.
Meng ondertussen de mascarpone met de rode pesto tot een gladde saus.
Rol het deeg uit tot een lap van ca. 30 cm.
Haal de groenten uit de pan, veeg ze even schoon.
Doe opnieuw een scheutje olie in de pan en doe er het deeg in.
Zet het deksel op de pan en laat enkele minuten bakken tot je ziet dat er luchtbellen ontstaan bovenaan in het deeg.
Draai het deeg nu om.
Zet het vuur nu medium, verdeel de mascarponesaus over het deeg, verdeel de groenten erover, de kip en bestrooi rijkelijk met de gemalen kaas.
Voeg er ook wat extra kruiding aan toe met de oregano.
Zet het deksel opnieuw op de pan.
Laat op een medium vuur garen tot de bodem krokant is en de kaas volledig gesmolten.
Haal uit de pan, verdeel in porties en druppel er wat olie over.
Serveer meteen.

receptenwijzer

Recent Posts

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

2 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

4 dagen ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

7 dagen ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

1 week ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

2 weken ago

Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

2 weken ago