Desserten

Ruby pralines met kokos

+/- 20 stuks

Ingrediënten:

  • 250 gr Callebaut Ruby chocoladecallets
  • 95 gr volle room
  • 25 gr zachte roomboter
  • Fijne kokosrasp
  • Mini cupcake vormpjes

Bereiding:

Breng de room aan de kook en giet over de chocolade callets en de boter.
Roer goed door tot de callets volledig gesmolten zijn en je een mooie homogene massa hebt.
Zet een tweetal uurtjes in de koelkast.
Vorm bolletjes van de ganache ter grootte van 2 CM . Leg ze op een schaaltje met bakpapier. Zet opnieuw in de koelkast voor een half uur.
Doe de fijne kokosrasp in een schaaltje en rol de balletjes hierin. Rol opnieuw met je handen mooi bol , en rol daarna nog eens opnieuw in de kokos.
Leg elke praline in een papiertje, versier eventueel met een kleine decoratie.

De pralines kunnen een week bewaard worden in de koelkast.

receptenwijzer

Recent Posts

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

1 dag ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

3 dagen ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

6 dagen ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

1 week ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

1 week ago

Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

2 weken ago