Categories: Vleesgerechten

Blinde vinken in tomatensaus

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 4 blinde vinken
  • klontje boter
  • vleeskruiden
  • 1 ajuin , fijngesneden
  • 1 wortel , in brunoise
  • tijm , laurier , peper , beetje spaghettikruiden … allemaal geheel volgens smaak)
  • 1 blik gepelde tomaten met jus , hak de tomaten wat fijner
  • blokje rundsbouillon
  • Bereiding :

    Smelt het klontje boter in een kom , neem een kom die groot genoeg is voor de blinde vinken , maar er mag niet te veel ruimte overblijven. Leg de bodem van de pot vol met blinde vinken en kruid ze met vleeskruiden. Bak ze langs beide zijden bruin gedurende 5 minuten op een middelmatig vuur. Leg de blokjes wortel en uien erin , vul er de ruimten tussen de vinken mee op.
    Doe er de gepelde tomaten bij. Zet het vuur lager . Voeg tijm , laurier en spaghettikruiden eraan toe en een blokje rundsbouillon .
    Laat dit een 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje . Opletten dat de saus niet gaat aanbranden.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

    Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

    2 dagen ago

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    4 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    6 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    1 week ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    2 weken ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    2 weken ago