Categories: Glutenvrij

Glutenvrije chocoladecake

Ingrediënten :

  • 100 gr rijstbloem
  • 80 gr maïzena plus
  • 200 gr sojaboter
  • 4 eieren
  • 200 gr suiker
  • 1 el cacaopoeder
  • 100 gr 70 procent pure chocolade in druppels
  • Bereiding :

    Klop de eieren samen met de suiker tot een wit schuim. Voeg de gesmolten sojaboter eraan toe. Meng er vervolgens de rijstbloem, de maïzena, de cacao en de chocoladedruppels onder. Giet dit mengsel in een hoge bakvorm en bak op 180°C gedurende 40 à 45 minuten.

    receptenwijzer

    Share
    Published by
    receptenwijzer

    Recent Posts

    Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

    Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

    36 minuten ago

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    2 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    4 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    1 week ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    2 weken ago