Categories: Vleesgerechten

Kippebladerdeeghapjes

voor 24 stuks :

Ingredienten :

  • 400 gr kippegehakt
  • 1 ei
  • 200 gr cottagechesse ( bv danone )
  • 2 el verse gehakte basilicum
  • flink wat kippekruiden
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 losgeklopt eigeel vermengd met wat currypoeder
  • Bereiding :

    Verwarm de oven voor op 210 °C. Meng het gehakt met het ei en de cottagecheese. Doe er volgens smaak flink wat kippekruiden bij en de gehakte basilicum. Verdeel in 4 porties : Snij elk vel bladerdeeg in 2 en leg op elk vel in het midden een worstvormige portie . Rol ze vervolgens mooi en stevig op . Het vlees moet goed ingepakt zijn. Snij met een scherp mes porties van een 3 cm . Maak er een lichte inkerving in (dit is voor de decoratie) en bestrijk met het eigeel-currymengsel . Schik ze op , een met bakpapier belegde , bakplaat , laat tussen elk hapje een ruimte van 4 cm en zet in de oven . Bak ze goudgeel in een 25 minuten .

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

    Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

    20 minuten ago

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    2 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    4 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    1 week ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    2 weken ago