Categories: Vleesgerechten

Kantonkip

voor 2 personen :

Ingredienten :

  • 500 gr kippefilets , in blokjes gesneden
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 koffielepel bruine suiker
  • 2 el arachideolie
  • 1 ui , grof gesneden
  • 100 gr champignons , in schijfjes
  • 3 lenteuitjes , schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 100 gr sojascheuten
  • 1 el maizena plus
  • 2 dl kippebouillon
  • peper en zout
  • mespunt sambal
  • Bereiding :

    Vermeng de sojasaus met de suiker en een beetje peper en wentel de kippeblokjes erin. Verhit de olie in een wok en bak de kippeblokjes op een hoog vuur al roerbakkend. Neem uit de wok en hou ze warm. Doe de sambal , ui , champignons en de lenteuitjes erin en roerbak ze zacht. Vermeng de maizena met de bouillon en schenk deze erover. Breng aan de kook en laat al roerende inbinden . Doe er de sojascheuten bij en de kip . Laat nog even goed doorwarmen en dien meteen op.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Groentenpuree met kip-kaasballen

    Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

    18 uren ago

    Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

    Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

    4 dagen ago

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    6 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    1 week ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    2 weken ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    2 weken ago