Categories: Vleesgerechten

Blinde vinken met bruin bier

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 400 g gemengd gehakt , kruiden naar smaak
  • 4 sneetjes rosbief
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • ½ flesje zoet bruin bier (tafelbier of abdijbier)
  • 1 dl water
  • 1 blokje runderbouillon

  • Maïzena om te binden
  • fijngehakte verse peterselie
  • 2 blaadjes laurier
  • Bakboter
  • Bereiding :

    Maak balletjes van het gehakt. Wikkel de bal gehakt in de rosbief en maak onderaan een plooi.
    Smelt de boter goudbruin op een redelijk hoog vuur en bak de vleesbundeltjes hierin. Het vlees rondom moet mooi dichtgeschroeid zijn. Voeg de sjalotjes eraan toe en laat even mee fruiten. Zet het vuur lager en voeg het water, het bier en de runderbouillon en laurierblaadjes eraan toe en laat het geheel 25 minuten sudderen.
    Haal de blinde vinken uit de saus en bind de saus naar smaak.
    Overstrooi met versgehakte peterselie.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    2 dagen ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    4 dagen ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    6 dagen ago

    Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

    Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

    1 week ago

    Romige macaroni met groenten en chipolataworstjes

    Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…

    2 weken ago

    Groene shakshuka

    Ingrediënten:Voor 2 personen 4 eieren 1 sjalot, fijn gesneden 1 teen look, genperst 2 preien,…

    2 weken ago