voor 2 personen :
Ingrediënten :
Bereiding :
Maak het gehakt aan : doe het in een kom of je kan het ook in een keukenrobot doen .
Doe er het ei in en de kruiden en vermeng alles heel goed . Voeg er paneermeel aan toe , net zoveel tot je een mooie vaste massa hebt .
Maak er balletjes van en doe deze in een ovenschaal . Zet in een warmeluchtoven op 160°C gedurende 30 minuten .
Voor de kriekjes:
Neem enkele eetlepels kriekensap om te vermengen met de puddingpoeder . En zet dit even opzij .
Doe de krieken met het sap in een kom en zet op het vuur . Doe er suiker bij en laat dit opkoken . Wel roeren , zodat de suiker niet gaat aanplakken .
Neem het vanillemengsel en doe dit al roerend bij de warme krieken . Laat dit nog eventjes opkoken tot het gebonden is .
Naargelang je een dikkere saus wilt , neem je meer vanillepoeder , wil je een dunnere , dan neem je wat minder .
Serveer met de balletjes en wat brood .
Je kan dit warm eten , maar evengoed ook koud .
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…