Boschampignonsoep met een sterkrokantje en truffelzout - receptenwijzer.be
Ingrediënten:
Voor 4 personen:
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C, onder en boven warmte.
Steek sterretjes uit het bladerdeeg, prik ze met een vork en bestrijk met eigeel. Kruid ze eventueel als je dat wil.
Leg de sterretjes op een met bakmat/bakpapier beklede bakplaat, een beetje uit elkaar, en bak ze 6 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Doe wat boter in een kom, laat smelten stoof hierin de ui, look en aardappel gedurende een paar minuutjes. Voeg de champignons toe , en rits de blaadjes van de tijm. Doe ze erbij en laat een paar minuten meestoven.
Doe de bouillon erbij en laat zachtjes pruttelen gedurende 10 minuutjes.
Mix de soep, doe de room erbij en kruid ze bij.
Serveer de soep met de sterretjes, verse peterselie en werk af met een beetje truffelzout en/of truffelolie.
Ingrediënten:Voor 4 personen: 1 zakje (500 gr) voorgekookte aardappelschijfjes 200 gr kippengehakt 2 (200 gr)…
Ingrediënten:Voor 2 personen 2 tot 2,5 kg mosselen 2 kleine uien, in fijne ringen 2…
Ingrediënten:Voor 2 personen: Ratatouille: 1 kleine courgette, in blokjes 1 grote rode paprika, in blokjes…
Ingrediënten: 2 a 3 el (zelfgemaakte) mayonaise 1 el scherpe mosterd 1 el witte wijnazijn…
Ingrediënten:Voor 4 glaasjes 250 gr mascarpone 150 gr skyr vanille 200 gr verse aardbeien 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen: kip: 300 gr kippenborstfilet of haasjes, in fijne plakjes 2 el sojasaus…