Sauzen

Citroen Mayonaise

Ingrediënten:

Voor 1 klein potje:

  • 1 groot ei, kamertemperatuur
  • 1 el pittige mosterd (bv dijon), kamertemperatuur
  • 1 el azijn (mag ook witte wijnazijn zijn)
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • 250 ml zonnebloemolie
  • Lange maatbeker
  • handmixer

Bereiding:

Doe in de lange maatbeker het ei, mosterd, azijn, citroensap, peper en zout en vul aan met de olie.
Zet de kop van de mixer zo dat het ei wordt ingesloten.
Begin te mixen en ga stapsgewijs omhoog tot de olie volledig is opgenomen.
Bewaar de mayonaise in een schoon potje, in de koelkast.
Ca. 1 week houdbaar. (ik heb ook al 2 weken gehad, maar proef en ruik dan vooral of de mayonaise nog goed is.)

receptenwijzer

Share
Published by
receptenwijzer

Recent Posts

Ovenschotel met aardappel, courgette, aubergine, tomatensaus en kip

Ingrediënten:Voor 4 personen: 1 zakje (500 gr) voorgekookte aardappelschijfjes 200 gr kippengehakt 2 (200 gr)…

7 hours ago

Mosselen natuur

Ingrediënten:Voor 2 personen 2 tot 2,5 kg mosselen 2 kleine uien, in fijne ringen 2…

5 days ago

Parelcouscous met ratatouille en gebakken kippenhaasjes

Ingrediënten:Voor 2 personen: Ratatouille: 1 kleine courgette, in blokjes 1 grote rode paprika, in blokjes…

1 week ago

Mosselsausje

Ingrediënten: 2 a 3 el (zelfgemaakte) mayonaise 1 el scherpe mosterd 1 el witte wijnazijn…

2 weeks ago

Snel dessertje met mascarpone, skyr, aardbeien en braambessen

Ingrediënten:Voor 4 glaasjes 250 gr mascarpone 150 gr skyr vanille 200 gr verse aardbeien 100…

2 weeks ago

Roerbakgerecht met kip, groenten, yakisoba noedels en honing-looksaus

Ingrediënten:Voor 2 personen: kip: 300 gr kippenborstfilet of haasjes, in fijne plakjes 2 el sojasaus…

3 weeks ago