Ovenschotel met aardappel, courgette, aubergine, tomatensaus en kip

Ingrediënten:
Voor 4 personen:

  • 1 zakje (500 gr) voorgekookte aardappelschijfjes
  • 200 gr kippengehakt
  • 2 (200 gr) grillworsten
  • 1 blik (400 gr) Mutti kerstomaten
  • 1 pot (400 gr) pastasaus met ricotta
  • 1/2 el Maggi kippenbouillon in poeder
  • 40 gr tomatenconcentraat
  • 1 kleine courgette, in schijfjes van ca. 0,5 cm
  • 1 aubergine, in schijfjes van ca.0,5 cm
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 2 tenen look, geperst
  • 200 gr (buffel)mozzarella, in schijfjes
  • 1 zakje gerapte mozzarella
  • provençaalse kruiden
  • 1 el spaghettikruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • snufje cayennepeper
  • verse peterselie, gehakt
  • potje groene pesto
  • ruime ovenschaal
  • bakplaten
  • olijfolie spray

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C, hetelucht

Verdeel de aubergineschijfjes op een bakplaat en de courgetteschijfjes.
Spray ze in met olijfolie
Kruid met peper en zout en strooi er wat provençaalse kruiden over.
Zet in de oven gedurende 20 minuten, of tot ze licht gekleurd zijn.

Maak de vleessaus:
Doe wat olie in een ruime pan, haal het vlees uit de vliesjes van de worsten en meng samen met het kippengehakt.
Bak het vlees rul op een medium hoog vuur, voeg sjalot en look toe en bak even mee.
Voeg spaghettikruiden, paprikapoeder, 1/2 el provençaalse kruiden en wat cayennepeper toe.
Doe er het tomatenconcentraat bij en bak dit heel even mee.
Voeg de kerstomaten toe en de saus met ricotta, roer goed door.
Doe er kippenbouillonpoeder bij, roer en laat de saus een 20 minuten sudderen.
Meng er wat verse peterselie door.

Neem een ruime ovenschaal, verdeel hier een heel dun laagje saus in.
Doe de aardappelschijfjes erbij en verdeel gelijkmatig, kruid ze ook met wat provençaalse kruiden, peper en zout.
Verdeel opnieuw een dun laagje saus, strooi er wqat geraspte mozzarella over en verdeel aubergineschijfjes erover.
Opnieuw een laagje vleessaus, mozzarella en nu de courgetteschijfjes.
Verdeel een rijkelijke laag saus erover, werk af met veel schijfjes mozzarella en eventueel nog wat van de geraspte mozzarella.
Verdeel een beetje groene pesto over de laag kaas.
Dek af met aluminiumfolie.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180°C, hetelucht, gedurende ca. 20 minuten.
Haal de aluminiumfolie eraf en zet nog eens 15 minuten in de oven.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
en_USEnglish