Ragout van worstvlees met champignons, erwten en wortel

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 350 gr braadworsten
  • 250 gr champignons, in kwartjes
  • 2 wortels, in blokjes
  • 100 gr erwtjes uit diepvries
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 dl kalfsfond (bv lacroix)
  • 1/2 el stoofvleeskruiden
  • 1 tl maggi jus rundsvlees
  • 1 1/2 el bloem
  • Peper, zout
  • Versgehakte peterselie

Bereiding:

Duw het vlees uit de worsten en vorm balletjes (ca 2 ,5 cm).
Zet een stoofpot op een middelhoog vuur en doe er een klont boter in.
Doe er de worstballetjes in en bak ze rondom wat aan.
Voeg er de sjalot en champignons aan toe en laat een paar minuutjes meebakken.
Voeg er wortel aan toe, kruid met de stoofvleeskruiden.
Doe er de bloem bij en roer goed, zodat alles een laagje bloem heeft.
Voeg de kalfsfond en maggi jus rundsvlees toe en roer.
Zet het vuur zacht, zet deksel beetje schuin op de pot en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer geregeld even door.
Voeg de erwten toe en laat nog 5 minuten verder pruttelen.
Kruid bij met peper en zout en werk af met peterselie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
en_USEnglish