Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 300 gr gemengd gehakt varkens/runds
- 1 sjalot, fijngesneden
- 2 teentjes look, fijngeperst
- 100 gr butternutpompoen in blokjes (ca. 2 cm)
- 100 gr savooikool, fijngesneden
- 1 dikke wortel, in stukjes
- 125 gr kastanjechampignons, in schijfjes (of in het seizoen: gemengde boschampignons)
- 350 gr Heinz Tomato frito saus
- 1 blokje maggi kub’or bouillon
- 1 dl water
- 2 laurierblaadjes
- 2 el spaghetti kruidenmix
- peper en zout
- versgehakte peterselie
Bereiding:
Verhit een scheutje olie in een ruime antikleefpan op een hoog vuur en bak het gehakt rul.
Zet het vuur iets lager, voeg sjalot en look toe en bak even mee.
Doe er de wortel en pompoenblokjes bij, bak ook die een 2 minuten mee.
Voeg champignons toe en stoof even mee, alsook de savooikool.
Voeg de Frito saus toe, samen met het water en de bouillon.
Roer goed om , voeg laurier en spaghettikruiden toe en laat de saus 30 minuutjes op een zacht vuurtje pruttelen, onder deksel.
Kruid bij met peper en zout, indien nodig
Serveer met pasta naar keuze en wat gehakte peterselie.
Please follow and like us: