Tongrolletjes met witte wijn-garnaalsaus

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 16 tongfilets
  • 1 liter visbouillon
  • 2 dl water
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 sjalotje , gehakt
  • 2 dl room
  • 1/2 verkruimeld vibouillonblokje
  • peper en zout
  • 300 gr gepelde grijze garnalen
  • gehakte peterselie en gehakte dille
  • blaadje laurier eb takje tijm

Bereiding :

Kruid de visfilets met peper en zout en eventueel een viskruidenmengeling.

Rol ze, met de velkant naar binnen , op en steek er een stokje door . Kook de visbouillon op , neem van het vuur , doe er de tongrolletjes in en doe het deksel op de kom . Laat de rolletjes zo een 5 minuten staan .

Normaal zou dit voldoende zijn om ze net gaar te maken . Zoniet zet je ze nog even op het vuur op een zacht vuurtje , maar niet langer dan een minuutje of 2.

Haal de rolletjes uit de bouillon en hou ze warm.

Maak ondertussen de saus : Doe het water , de wijn en het bouillonblokje in een pannetje , doe er de gehakte sjalot bij , tijm en laurier . Zet op een hoog vuur en laat dit voor de helft inkoken .

Doe er de room bij en laat nog eens inkoken tot de gewenste dikte . Giet de saus door een zeef , kruid met peper , zout en de gehakte kruiden , volgens smaak .

Doe net voor het serveren de garnalen in de warme saus en serveer bij de tongrolletjes .

Lekker met wat puree of zelfs pasta of gewoon wat stokbrood.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial