kabeljauw in papillot

Recept voor 4 personen :

Ingrediënten :

1 wortel , geschild en in juliennereepjes
1 prei , in juliennereepjes
1 kleine courgette , in juliennereepjes
1/2 venkel , in julienne reepjes
1 tomaat , ontveld , ontpit en in blokjes
4 stukken kabeljauwfilet
peper , zout , viskruiden , verse dille (fijngehakt)
2 dl witte wijn
visfond
citroensap
aluminiumfolie

Bereiding :

Verdeel over 4 grote stukken aluminiumfolie ( aan een zijde van de folie , de andere zijde moet er mooi over geplooid kunnen worden) de groenten , behalve de tomatenblokjes .
Schik hierop een visfilet , besprenkeld met beetje citroensap en die gekruid is met peper , zout en viskruiden en schik de tomatenblokjes en de gehakte dille erop.
Maak de papillot dicht aan 3 zijden .
Plooi Maar plooi een 3 a 4 keer de randjes om zodat er geen sap kan uitlopen !
Aan de 4de zijde giet je nu een scheutje witte wijn en visfond en plooi deze kant vervolgens ook stevig dicht , zodat alles goed afgesloten is !
Zet de papillotten gedurende 10 minuten in een oven van 180 °C .
Haal uit de oven , maak de papillot open , maar let op voor de hete stoom !
Serveer met een gekookt aardappeltje .

Tags: