voor 4 personen :
Ingrediënten :
- 400 gr lamsfilet , in blokjes van 3 cm
- 250 gr kikkererwten uit blik
- 2 uien , fijngesneden
- 2 tenen look , fijngesneden
- 500 gr pompoen , in blokjes
- 2 groene paprika’s , ontdaan van zaadlijsten en in blokjes
- boter
- curry madras
- garam masala
- snuifje harissapoeder
- 1 à 2 el honing
- vleesbouillonzout , peper
- wat gehakte verse koriander
Bereiding :
Verhit wat boter in een stoofpot op hoog vuur.
Kruid het vlees met peper en zout en schrooi het vlees mooi dicht .
Doe er de ui en look bij. En kruid naar smaak met curry , garam masala en harissa. Laat dit even mee bakken.
Zet het vuur wat lager en blus met de bouillon. Tot het vlees net onder staat. Laat dit 5 minuten pruttelen.
Doe er de pompoen , paprika en kikkererwten bij en ook de honing volgens smaak. Laat dit nog een 5 minuten verder pruttelen.
Doe er de gehakte koriander bij , eventueel kan je de saus binden , maar dat is niet noodzakelijk.
Serveer met couscous.
Please follow and like us: