Ovenschotel met gehakt, prei en puree

Ingrediënten:
Voor 2à3 personen:

  • 300 gr gemengd gegakt
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 1 teen look, fijngeperst
  • 1 el vadouvan kruiden
  • Peper en zout, nootmuskaat
  • 1 à 2 prei, in ringen gesneden
  • 3 flinke el philadelphia look en fijne kruiden
  • 3 sneetjes cheddar smeltkaas
  • 250 ml alpro soja cuisine
  • 1 dl melk+ extra voor de puree
  • 1/2 blokje groentenbouillon
  • 400 gr bloemige aardappelen
  • 1 ei
  • Klontje roomboter
  • Geraspte emmental

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C, hetelucht.
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Bak het gehakt rul in wat olie, voeg look en sjalot toe.
Kruid met de vadouvan, peper en zout.
Doe er 2 sneetjes cheddar bij en roer door het gehakt tot het gesmolten is.
Doe het gehakt in een vuurvaste schaal.
Gebruik dezelfde pan en stoof hierin de prei.
Voeg 1 dl melk toe, groentenbouillon, de philadelphia en de soja cuisine.
Roer goed los en laat op een medium vuur indikken.
Dit mag best goed ingedikt zijn.
Kruid met peper en zout.
Doe het overgebleven sneetje cheddar bij en roer tot gesmolten is.
Verdeel over het gehakt in de ovenschaal.
Giet de aardappen af en pureer ze met een ei, scheutje melk en wat roomboter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel de puree gelijkmatig over de prei in de ovenschaal.
Verdeel wat geraspte kaas erover en zet in de oven voor 25 minuten of tot de kaas goudbruin is.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial