Categories: Sauzen

Hollandaise saus

voor 4 personen :

voorbereidingstijd : 5 minuten – bereidingstijd : 10 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gr. boter
  • 3 eierdooiers
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • Bereiding:

    De boter langzaam laten smelten. De eierdooiers au bain-marie schuimig kloppen met een beetje zout.
    De gesmolten boter geleidelijk onder voortdurend roeren toevoegen. De saus op smaak brengen met peper en citroensap. De hollandaise saus meteen serveren omdat ze niet warm kan worden gehouden of opgewarmd

    receptenwijzer

    Share
    Published by
    receptenwijzer

    Recent Posts

    Ovenschotel met aardappel, courgette, aubergine, tomatensaus en kip

    Ingrediënten:Voor 4 personen: 1 zakje (500 gr) voorgekookte aardappelschijfjes 200 gr kippengehakt 2 (200 gr)…

    8 hours ago

    Mosselen natuur

    Ingrediënten:Voor 2 personen 2 tot 2,5 kg mosselen 2 kleine uien, in fijne ringen 2…

    5 days ago

    Parelcouscous met ratatouille en gebakken kippenhaasjes

    Ingrediënten:Voor 2 personen: Ratatouille: 1 kleine courgette, in blokjes 1 grote rode paprika, in blokjes…

    1 week ago

    Mosselsausje

    Ingrediënten: 2 a 3 el (zelfgemaakte) mayonaise 1 el scherpe mosterd 1 el witte wijnazijn…

    2 weeks ago

    Snel dessertje met mascarpone, skyr, aardbeien en braambessen

    Ingrediënten:Voor 4 glaasjes 250 gr mascarpone 150 gr skyr vanille 200 gr verse aardbeien 100…

    2 weeks ago

    Roerbakgerecht met kip, groenten, yakisoba noedels en honing-looksaus

    Ingrediënten:Voor 2 personen: kip: 300 gr kippenborstfilet of haasjes, in fijne plakjes 2 el sojasaus…

    3 weeks ago