Woedende wijting

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 4 kleine wijtingen, ongeveer 150 g
  • melk en bloem
  • peterselie
  • 3 dl verse mayonaise
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 1 kop grofgehakte bieslook, kervel en dragon
  • 1 gekookt ei, geplet
  • 1/2 citroen
  • peper en zout
  • frituurolie of vet
  • Bereiding :

    Voorbereiding
    De vis spoelen onder stromend water, droogdeppen en aan de binnen- en buitenkant kruiden met peper en zout. De vis plooien zodat hij de staart in zijn bek klemt, door de melk en nadien door de bloem halen, overtollige bloem afschudden. De frituurolie verwarmen op 180°C.

    Bereidingswijze
    De vis 5 minuten bakken in de hete frituurolie. De mayonaise mengen met de grofgehakte kruiden en het ei, op smaak brengen met peper, zout en citroensap. De peterseliepluksels droogdeppen en kort fruiten in een matig warme frituur (160°C).

    Serveertips
    De vis op een bord of mooie geplooide servet schikken met de gefruite peterselie. De saus afzonderlijk serveren.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *