Tapenade van pompoen

Tapenade is oorspronkelijk een olijvenpasta , maar kent reeds vele variaties . Een lekkere tapa maak je door deze tapenade op een geroosterd stukje stokbrood.

Ingrediënten :

  • 100 gr gedroogde tomaten (de niet in olie opgelegde nemen !!) , die je eerst een half uurtje hebt laten weken in lauw water , vervolgens grofgehakt
  • 100 gr ontpitte zwarte olijven , grofgehakt
  • 100 gr geitenkaas
  • 2 el room
  • 4 el goeie olijfolie extra vierge
  • 150 gr pompoenpuree (zie recept rubriek : groenten)
  • 2 teentjes look , uitgeperst
  • 4 el fijngehakte kruiden ( mix van peterselie , basilicum , oregano , bieslook)
  • peper
  • Bereiding :

    Maak de geitenkaas fijn met een vork en roer de room , pompoenpuree , look , tomaten , olijven kruiden en olijfolie erdoor.
    Breng op smaak met peper. Besmeer een geroosterd stukje stokbrood hiermee.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *