Pompoensoep met kokos

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 1 ui , fijngesneden
  • 1 kleine rode chilipeper , fijngehakt (als je ze niet te pikant wil , de zaadjes eruit halen )
  • 700 gr pompoenvlees , in blokjes
  • 2 kleine aardappelen , geschild en in blokjes
  • 1 grote wortel , in kleine blokjes
  • 2 el boter
  • 1 stengel citroengras , in zijn geheel laten
  • 2 theelepels verse geraspte gember
  • 6 dl groentenbouillon
  • 4 dl kokosmelk
  • peper en zout
  • 50 gr groene currypasta , voeg meer of minder toe naargelang je smaak
  • Bereiding :

    Verwarm de boter op een matig vuur en stoof hierin , de ui , chilipeper , wortel , pompoen en aardappel tot ze glazig zijn. Doe er de gember en citroengrasstengel bij en de groentenbouillon. Zet het vuur hoger en breng de soep aan de kook. Zodra ze kookt , het vuur zacht zetten en 15 minuten laten pruttelen. Haal het citroengras eruit en mix de soep. Laat de soep ietsje afkoelen en voeg er de kokosmelk aan toe en de currypasta. Breng nog verder op smaak met peper en zout.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *