Pompoen-gehaktballetjes met tomatensaus

voor 4 personen :

Ingrediënten :

Voor de balletjes :

  • 500 gr gemengd gehakt
  • 150 gr pompoen , geraspt
  • 1 sjalot , fijngesnipperd
  • 1 ei
  • peper , zout , gehakte peterselie , gemalen kardemom , gemalen koriander
  • 50 gr geraspte parmezaan
  • Voor de tomatensaus :

  • 700 gr gepelde tomaten uit blik , tomaten grofgehakt
  • 1 ui , fijngesnipperd
  • 2 teentjes look , uitgeperst
  • 1 wortel , in kleine blokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • spaghettikruiden
  • 50 ml rode wijn
  • peper en zout
  • versgehakte basilicum en peterselie
  • Bereiding :

    Maak de balletjes ; Krijk uit het pompoenrasp het vocht uit . Meng samen met het gehakt en alle andere ingrediënten. Breng op smaak met de kruiden. Maak er balletjes van , niet te grote. Bak ze aan in wat boter op een matig vuur ,in een braadban , zodat ze worden aangekorst. Haal ze uit de pan. Maak nu de saus : Doe de ui en look in de braadpan van het vlees en fruit even aan . Desnoods een beetje olijfolie eraan toevoegen. . Doe er de wortel bij en de tomatenpuree . Roer goed om . Blus met de rode wijn en de gepelde tomaten. Roer alles goed om en zet het vuur laag. Breng op smaak met spaghettikruiden en peper/zout. Laat de saus een half uurtje pruttelen. Nu kan je de suas pureren of je kan ze zo laten ,als je graag tomatensaus hebt met stukjes in. Indien je ze gaat mixen , dan haal je ze best ook nog even door een zeef . Zet terug op het vuur en doe er de balletjes bij . Laat deze nog een 10 minuten pruttelen tot de balletjes gaar zijn. Overstrooi met de gehakte kruiden en serveer met pasta , frietjes , puree of zelfs gewoon een stukje brood.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *