Kip en worst met salie en ui in een pan

voor 6 personen :

Ingrediënten :

  • 1 citroen
  • 125 ml olijfolie
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 grote ui of 2 kleine uien
  • 1 eetlepel gedroogde salie
  • 2 theelepels Engelse mosterd
  • 2 kg kip, in stukken verdeeld
  • 2 eetlepels salieblaadjes, gehakt
  • Bereiding :

    Voorbereiden :

    Snijd de uien in achten. Doe ze met de olie, mosterd, gedroogde salie, flink wat peper uit de molen, het citroensap, de uitgeknepen en in acht stukken gesneden helften van de citroen en de worcestersaus in een diepvrieszak. Kneed de zak zodat alles goed mengt en stop er de stukken kip bij. Laat de kip tot de volgende dag of maximaal tot de daarop volgende dag marineren.

    Bereiden :

    Verwarm de oven voor op 220°C of gasovenstand 7. Laat de stukken kip in hun marinade op kamertemperatuur komen.

    Leg de stukken kip met de velkant naar boven in een braadslee en giet de marinade met alles erop en eraan en erin erbij. Leg de worstjes ertussen. Strooi de verse salieblaadjes over de kip en de worstjes en zet de braadslee 75 minuten in de oven. Keer de worstjes halverwege de braadtijd om, zodat ze aan alle kanten bruin worden.

    Leg de stukken kip en de worstjes op een grote schaal.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *