Gevulde paprika met pompoen

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 4 rode of oranje paprika’s , overlangs in 2 gesneden , ontdaan van zaadlijsten.
  • 450 gr pompoen , geraspt
  • 2 teentjes look , geperst
  • 250 gr ricotta
  • 4 eierdooiers
  • 120 gr geraspte parmezaan en ook wat extra om te gratineren
  • 2 el olijfolie
  • 1 theelepel provençe kruiden
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • gehakte peterselie
  • Bereiding :

    Verwarm de oven voor op 220°C. Stoom de paprikahelften 5 minuutjes. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Knijp de pompoenrasp uit , zodat het overtollige water eruit is. Meng er de look onder. Doe wat olijfolie in een pan en warm op en bak de pompoenrasp een 5 minuten op matig vuur. Laat afkoelen en roer er de ricotta , eierdooiers en 120 gr parmezaankaas door. Vermeng goed. Breng op smaak met de kruiden en verdeel over de paprikahelften. Overstrooi met wat extra geraspte parmezaan. Bak ze 30 minuten in de oven.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *