Tongschar met curry-mosselsaus

voor 2 personen :

Ingrediënten :

  • 2 tongscharren , gefileerd
  • 2 preiwitten , fijngesneden
  • boter
  • olijfolie
  • 120 gr mosselen , gekookt en uit de schelp gehaald , bewaar de jus
  • 125 gr champignons , in schijfjes
  • 1 el bieslook , fijngesnipperd
  • 1 tomaat , in kleine blokjes gesneden
  • 1 mespuntje curry madras
  • 40 gr ijskoude boter
  • 1/3 van de hoeveelheid mosseljus aan visbouillon nemen
  • Bereiding :

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Kruid de visfilets met peper , eventueel wat viskruiden en bak ze in een tefalpan (neem een pan die ook in de oven mag ) in een beetje olijfolie. Zet de pan in de oven en laat de vis 3 min. garen. Stoof ondertussen de prei in wat boter en kruid met peper en zout , ook de champignons stoven. Maak de saus : Neem het vocht van de mosselen , doe er de visbouillon bij en laat dit even inkoken . Doe er currypoeder bij en werk de saus op met de boter. Neem van het vuur , doe de mosselen erbij en de gehakte bieslook. Serveer de vis met de prei en champignons en napeer met de saus.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *