Pompoenmuffins

voor 24 muffins :

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 250 g vruchtvlees van een pompoen, in kleine stukjes
  • 50 ml water
  • 250 g zachte boter of margarine
  • 200 g bruine suiker (kandijsuiker)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 flacon Dr. Oetker Vanille aroma
  • 1 snufje zout
  • ¼ theelepel gemalen kaneel
  • ¼ theelepel geraspte muskaatnoot
  • 3 eieren
  • 375 g tarwebloem
  • 2 afgestreken theelepels bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 150 g rozijnen
  • Overig:

  • 50 g poedersuiker
  • Bereiding:

    Oven voorverwarmen op 180°C.
    Laat het pompoenvlees even met wat water in een kookpot koken, laat het zacht stoven en pureer het.
    Roer de zachte margarine of boter in een mengkom met een klopper op de hoogste stand tot een schuimige massa. Voeg er al roerend geleidelijk de suiker, de gevanillineerde suiker, het aroma, het zout en de kruiden bij tot er een gebonden mengsel ontstaat. Roer elk ei met de mixer op de hoogste stand gedurende ½ minuut onder het mengsel en roer vervolgens het vruchtvlees er door heen.
    Meng de tarwebloem met de bakpoeder, zeef het geheel en meng het afwisselend met de melk door het pompoenmengsel met de mixer op de middenste stand. Roer als laatste de rozijnen onder het beslag. Verdeel het beslag over de bakvormpjes en schuif de bakplaat in het midden van de oven gedurende 35minuten.
    Laat na het bakken de pompoenmuffins afkoelen.
    Snijd kleine Halloweensjablonen uit papier, leg ze op de muffins en bestrooi ze met poedersuiker. Haal vervolgens de sjablonen er weer af en serveer de pompoenmuffins.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *