Lamscurry

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 1 kg ontbeende lamschouder
  • 70 gr ui , in kleine blokjes
  • 2 tenen look , grofgehakt
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 gr curry madras
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1,25 dl kokosmelk
  • 5 dl vleesbouillon
  • boter
  • 4 dikke wortelen , in grote blokjes
  • 1 courgette , in grote blokjes
  • 200 gr diepvrieserwtjes
  • handvol kikkererwten (uit blik of gedroogde , die je een nacht laten weken hebt in water)
  • 1 à 2 el honing , facultatief
  • gehakte verse koriander
  • Bereiding :

    Snij de stukken vlees in stukken van 3 cm. Kleur ze aan in boter op een vrij hoog vuur. Doe er de wortel , look en ui bij en laat even meebakken. Doe er de curry , laurier en de komijnzaadjes bij. Zet dit goed rond en blus het geheel met de bouillon en kokosmelk. Zet het vuur laag en laat dit onder deksel een uurtje sudderen . Voel geregeld eens aan het vlees , het vlees moet echt supermals gestoofd zijn. Doe een kwartier voor het einde van de bereidingstijd , de courgetteblokjes , erwtjes en kikkererwten erbij en de honing . Honing volgens smaak toevoegen . Eventueel de saus wat binden met maïzena , is niet noodzakelijk . Werk af met gehakte koriander. Serveer moet couscous.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *