Glutenvrij wit brood

voor een brood van 750 gr :

Alle ingrediënten verkrijgbaar bij Aveve of Ocool , merk Soezie

Ingrediënten :

  • 500 g No-Risk
  • 30 g margarine
  • 10 g zout
  • 8 g droge gist
  • 450 ml koud water (lactosevrij) of
    225 ml water + 225 ml melk
  • Bereiding :

    Verwerking broodmachine

    Weeg de ingrediënten af en doe ze in een broodmachine. Selecteer het “snel” programma (duur ca. 2 uur) en bepaal de kleur van de korst.

    Manuele verwerking

    Meng de ingrediënten 5’ tot een homogeen deeg. Vet de bakvorm in en vul voor ½ met het deeg. Laat het deeg rijzen onder een droge doek tot verdubbeling van het deegvolume.
    Bak het brood gedurende 40 à 45’ in een voorverwarmde oven op 210°C.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *