Gegratineerde schorseneren

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 8 schorseneren , geschild en in stukjes gesneden , bewaren tot gebruik in water met scheutjes citroensap of azijn om verkleuring tegen te gaan.
  • gemalen kaas
  • 200 gr gekookte hespblokjes
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 1/2 liter melk
  • 60 gr geraspte parmezaan
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • Bereiding :

    Kook de schorseneren in water met scheutjes citroensap of azijn in , tot ze beetgaar zijn. Maak ondertussen de saus: Smelt de boter op een matig vuur en fruit hierin de boter gedurende een paar minuutjes , onder voortdurend roeren. Neem de pan van het vuur en voeg de melk eraan toe . Goed blijven roeren , zodat er zich geen klonters vormen. Zet weer op het vuur , zet het iets zachter , en laat terug eventjes opkoken . Kruiden met peper , zout en nootmuskaat . Voeg er de parmezaan onder , doorroer nog even goed en neem van het vuur. Vermeng er de hespblokjes onder. Schik de schorseneren in een vuurvaste schaal. Overgiet met de saus . Verdeel wat gemalen kaas erover en zet onder de hete grill tot er een lichtbruin kostje ontstaat.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *