Gegratineerde oesters

voor 16 oesters :

Ingrediënten :

  • 16 holle oesters
  • 2 handvol gestoofde spinzaie
  • 0.4 dl oestervocht
  • paar druppeltjes citroensap
  • 2 sjalotten , fijngesnipperd
  • 0.3 dl witte wijn
  • 4 el mousselinesaus (zie rubriek warme sauzen)
  • 1 el half opgeklopte room
  • boter
  • Bereiding :

    Stoof de sjalotten in wat boter aan en blus met wijn en oestervocht. Laat dit inkoken . Doe er de mousselinesaus bij en het citroensap en laat terug wat inkoken. Spatel er , van het vuur af , de room onder . Open de oesters en haal ze uit hun schaal. Hou het vocht opzij. Maak de schelpen schoon en leg in elke schelp wat gestoofde spinazie. Leg er terug een oester in en overdek met de saus. Zet onder de grill tot ze lichtjes kleuren.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *