Blinde vinken in tomatensaus

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 4 blinde vinken
  • klontje boter
  • vleeskruiden
  • 1 ajuin , fijngesneden
  • 1 wortel , in brunoise
  • tijm , laurier , peper , beetje spaghettikruiden … allemaal geheel volgens smaak)
  • 1 blik gepelde tomaten met jus , hak de tomaten wat fijner
  • blokje rundsbouillon
  • Bereiding :

    Smelt het klontje boter in een kom , neem een kom die groot genoeg is voor de blinde vinken , maar er mag niet te veel ruimte overblijven. Leg de bodem van de pot vol met blinde vinken en kruid ze met vleeskruiden. Bak ze langs beide zijden bruin gedurende 5 minuten op een middelmatig vuur. Leg de blokjes wortel en uien erin , vul er de ruimten tussen de vinken mee op.
    Doe er de gepelde tomaten bij. Zet het vuur lager . Voeg tijm , laurier en spaghettikruiden eraan toe en een blokje rundsbouillon .
    Laat dit een 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje . Opletten dat de saus niet gaat aanbranden.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *