Bearnaisesaus

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 3 eierdooiers
  • 1 el fijngesneden dragon
  • water
  • 80 gr geklaarde boter
  • voor de gastrique :

  • 1 fijngesnipperd sjalotje
  • 2 takjes dragon
  • 1 dl witte wijn azijn
  • 1 mespunt geplette zwarte peperkorrels
  • Bereiding :

    Kook alle ingrediënten voor de gastrique . Laat inkoken tot je nog net een vloeibare massa hebt . Zeef dit. Klop de eierdooiers met de gastrique en een scheutje water , op een zacht vuurtje. Kloppen tot je de gewenste dikte hebt . Zeker niet op een te hevig vuur , anders gaan je eieren te snel garen en gaat ze schiften. Eigenlijk is je saus goed , als je tijdens het klopeen , een zichtbare “8” krijgt. Voeg er dan straalsgewijs de geklaard boter bij en de dragon. Indien je graag meer dragon hebt , kan je altijd extra toevoegen.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *