Varkensvlees met pruimensaus en groenten

voor 4 personen :

Ingredienten :

  • 500 gr varkensfilet , in fijne plakjes scnijden
  • 1 el olie
  • 1 ui , grofgehakt
  • 2 wortelen , geschild en in schijfjes gesneden
  • 200 gr peultjes
  • 1 gele paprika , in fijne reepjes
  • 100 gr ongezouten spekreepjes
  • 2 el ketjap
  • 130 ml pruimenconfituur
  • 1 theelepeltje gemberpoeder
  • Bereiding :

    Verhit de olie in een wok en het spek en varkensvlees een 4 minuten roerbakken op een hoog vuur . Neem uit de wok en laat uitlekken op een keukenpapier.
    Voeg de ui en gemberpoeder toe en roerbak een 2 minuutjes op hoog vuur . Doe er de overige groentjes bij en roerbak deze een 5 minuten mee . Meng de confituur met de ketjap en klop wat los en giet dit over de groentjes . Laat dit even indikken . Doe het vlees er weer bij , wat laten doorwarmen en serveer meteen . Geef er mie of gebakken rijst bij.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *