Mokka-roomijs

Ingrediënten :

  • 3 dl volle melk of hoevemelk
  • 3 dl volle room
  • 5 eierdooiers
  • 150 gr kristalsuiker
  • 1 tl maïzena plus
  • 6 koffielepels oploskoffie
  • 4 koffielepels koffielikeur
  • Bereiding :

    klop de eierdooiers wit samen met de maïzena en de helft van de suiker in een 10-tal minuten. Pas dan is de suiker volledig opgenomen door het eigeel. Breng de melk aan de kook met de oploskoffie en de overige suiker . Neem van het vuur en al roerend over het eiermengsel gieten. Klop goed door en zet terug op een zacht vuur. Blijf roeren met een houten lepel tot een binding ontstat. Dit mensel is goed , als je creme aan de lepel blijft kleven. Maak met je vinger een streep en als de streep er zichtbaar in blijft , zonder terug toe te vloeien dan is het mengsel klaar . Neem van het vuur , de er de likeur nog onder en laat dit volledig afkoelen. Vlak voor het draaien van het ijs , de room eronder mengen. Doe dit in een ijsmachine , na een 40 minuten heb je een vast ijs , maar nog niet schepbaar . Laat het ijs nog een paar uurtjes rijpen in de vriezer. Als het ijs te vast is , laat het ijs dan even rusten voor je hem uitschept.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *