Madeleinekes met rozijnen

Klassieke madeleines met een extraatje :

Ingredienten :

 • 150 g bloem
 • 150 g boter
 • 135 g kristalsuiker
 • 10 g lichtbruine suiker
 • 2 g bicarbonaat
 • 3 eieren
 • 10 g acaciahoning
 • 1 vanillestokje
 • 75 gr rozijnen
 • madeleinesbakvorm
 • Bereiding :

  Zeef de bloem in een mengkom, voeg de suikers, bicarbonaat en eieren erbij , de honing en vanillestokmerg ( de stok zelf niet weggooien , doe dit in een pot met kristalsuiker bv en dan heb je gearomatiseerde suiker 🙂 ) toe doe bij het beslag en roer goed door met een garde . Doe de boter er in blokjes bij en roer stevig door tot het deeg glad is . Vervolgens de rozijnen eronder mengen . Als je graag wat minder rozijnen hebt , doe er wat minder dan in . Dit doe je naar eigen smaak. Doe het deeg in een spuitzak en spuit het deeg in de madeleintjes-bakvorm die je eerst een beetje ingevet hebt. Bak dit 5 min in de oven op 210°C, en vervolgens 6 a 7 min op 180°C .

  Variatie :

  Je kan natuurlijk de rozijnen er ook gewoon uitlaten en dan heb je gewone madeleines !

  Voor gemarmerde madeleines :

  Maak het beslag (zonder rozijnen) en neem een vierde van het baslag apart , doe daar een 15 gr cacaopoeder bij , of meer als je graag een intensere smaak hebt , Spuit eerst voor 3/4 het gewone beslag in de vormen , dan het chocoladebeslag en ga er met een stokje door in een vlotte beweging , zodat er een licht gemarmerd effect ontstaat . Niet te lang doen , want anders heb je gewoon lichte chocolade madeleines. Zet ze vervolgens in de oven .

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *