Hartige kaas-ham muffins

voor 12 muffins :
Als snack of kan ook als voorgerechtje

Ingredienten :

  • 437 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 el rietsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 250 gr geraspte cheddarkaas
  • 75 gr hamblokjes
  • 1 ei , losgeklopt
  • 2 dl melk
  • 80 gr gesmolten boter
  • Bereiding :

    Verwarm de oven voor op 200°C. Zeef de bakmeel en bakpoeder in een kom . Doe er de suiker in alsook de kaas en ham. Doe in een kommetje het ei , melk en de gesmolten boter . En kluts dit goed door elkaar . Doe dit nu bij de bakmeel . Roer met een vork tot alle droge ingredienten bevochtigd zijn . Het is de bedoeling dat je een vrij klonterig beslag krijgt. Strijk de muffinbakvorm in met boter en beloem ze lichtjes. Vul de vormpjes met het mengsel voor 2/3 en bek ze gedurende een 20 a 25 minuten. Haal ze uit de vorm en laat ze op een taartrooster even rusten . Serveer ze meteen .

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *