Chickenburger – kipburgers

Ingredienten :

  • 2 dubbele kipfilets , waarvan elke filet nog eens gehalveerd word in de lengte , zodat je 4 dunnere filets hebt (dezelfde grootte , maar dunner)
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 3 el cajunkruiden
  • 250 gr paneermeel
  • 2 eieren , losgeklopt
  • 50 gr bloem
  • 8 blaadjes sla (kropsla , ijsbergsla , andijvie , krulsla , … naar keuze)
  • 1 tomaat , in schijfjes gesneden
  • saus naar keuze : looksaus , mayo , curry , ketchup …
  • olie
  • Bereiding :

    Doe de cajunkruiden onder het paneermeel . Je kan ook je filets op voorhand eerst marineren. Vermeng hiervoor wat cajunkruiden met olie , smeer je kipfilets hiermee in en laat dit een uurtje marineren in de frigo. Dep ze vervolgens wat af . Bebloem ze lichtjes . Klop het overtollige bloem eraf . Haal door het ei en vervolgens in het paneermeel-kruidenmengsel halen . Laat dit weer een kwartiertje in de frigo rusten . Verhit wat olie in een anti-kleefpan en bak hierin de filets gaar op een gemiddeld vuur , gedurende een 4a5 minuten aan elke kant . Snij de broodjes doormidden (leg ze eventueel even op een grill om lichtjes op te warmen). Beleg ze elk met een blaadje sla , leg er een kippenfilet op , terug een blaadje sla , schijfje tomaat en een sausje naar keuze (of zonder als je dat liever hebt ). Leg het andere broodhelftje erop. Serveer meteen.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *