Mini-quiche met rivierkreeftjesvlees

Ingredienten :

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 125 ml room
  • 125 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 el ketchup
  • 150 gr rivierkreeftjesvlees , klein gehakt
  • 1/2 paprika ( kleur naar keuze ) , in fijne blokjes gesneden
  • 1 prei , in fijne stukjes gesneden
  • 1 koffielepel kreeftenbouillon Piet Huysentruyt
  • 1 koffielepel scampikruiden
  • geraspte kaas
  • muffin-bakvorm
  • Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180 °C.
    Stoof de paprikablokjes en de prei in een pan met een beetje vetstof gedurende een 3 minuten. Doe de kreeftenbouillon erbij en een 3 el water . Vermeng goed , zodat de bouillon oplost .Laat dit verder doorstoven , tot het water verdampt is . Snij uit het bladerdeeg rondjes van ca. 11 cm doorsnede. Bedek de muffinvorm met het bladerdeeg . Meng room , eieren , melk en ketchup goed door elkaar . En doe er de scampikruiden bij . Vermeng nog eens goed . Verdeel het prei-paprika mengsel over de vormpjes , doe er een laagje rivierkreeftvlees op en een laagje geraspte kaas ( de vormpjes zijn dan ongeveer voor de helft gevuld nu ) . Verdeel het eimengsel over de vormen tot net onder de rand van het bladerdeeg . Zet de quiches een 25 minuten in de voorverwarmde oven , laat ze lichtjes afkoelen voor gebruik.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *