kabeljauwzooitje

voor 4 personen :

Ingredienten :

  • 6 kabeljauwhaasjes , in stukken gesneden van 4×4 cm
  • 3 wotelen , geschild en in fijne blokjes gesneden
  • 2 sjalotjes , fijngesnipperd
  • 1 teentje look , fijngesnipperd
  • 125 gr champignons , in schijfjes
  • 1 prei , schoongemaakt en fijngesneden
  • 1 dl witte wijn
  • 4 dl visbouillon
  • 1 dl room
  • boter
  • viskruiden
  • maizena
  • Bereiding :

    Kruid de visblokjes rijkelijk met viskruiden en peper. Smelt een eetlepel boter in een kom op een matig vuur . Stoof hierin de wortelen , sjalot , look , en de prei gedurende 7 minuten. Doe er vervolgens de champignons bij , roer even goed om . Doe er de witte wijn , bouillon en room bij . Laat dit een 5 minuutjes zachtjes pruttelen . Bind de saus lichtjes met maizena . Doe er de visblokjes bij en nog een 2 minuten laten doorwarmen . Neem van het vuur . Laat dit nog een paar minuten staan , zo kan de vis nog verder doorgaren door de warmte van de saus. Serveer met wat rijst.

    Variatie :

    Je kan ook een mengeling van vissoorten nemen , maar wel steeds vaste vis nemen . Doe er bv ook nog wat garnalen of bv scampi’s bij . Je kan de saus nog een extra toets geven met currypoeder of saffraan . Ook in de groenten kan je zelf varieren , broccoliroosjes , bloemkoolroosjes , boontjes , erwtjes , …

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *