Gemarineerde runderlapjes

voor 4 personen :

Ingredienten :

Marinade :

  • 1 el arachideolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 el droge sherry
  • 1 koffielepel sojasaus
  • 500 gr biefstuk , in fijne plakjes gesneden van ca. 0.5 cm
  • overig :

  • 1 el olie
  • 2 uien , schoongemaakt en in dunnen ringen gesneden
  • 1 teentje look , fijngesnipperd
  • 3 dl rundsbouillon
  • 2 el zoete ketjap
  • 1 koffielepel maizena Plus , opgelost in beetje bouillon
  • verse peper
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • 1 koffielepel korianderpoeder
  • Bereiding :

    Meng de ingredienten voor de marinade en doe er de vleesreepjes in . Vermeng goed , zodat de marinade goed rond het vlees hangt. Zet dit een half uur tot een uur in de ijskast. Verhit 1 el olie in een wok en bak hierin de look en uien glazig . Haal het vlees uit de marinade en doe het vlees bij de uien in de wok . Roerbak deze tot het vlees niet meer roze ziet . Vermeng de bouillon , maizenapapje , ketjap , korianderpoeder en gemberpoeder en schenk dit over het vlees . Laat dit al roerend aan de kook komen en laat inbinden . Breng op smaak met verse peper . Lekker met gebakken rijst .

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *