Vispotje

voor 2 personen :

Ingredienten :

  • 2 kabeljauwfilets , in blokjes gesneden
  • 2 wortelen , in blokjes
  • 1 sjalotje , fijngehakt
  • de helft van een kleine courgette , in kleine blokjes
  • snufje lookpoeder
  • 2 dl room
  • 1 dl visbouillon of – fond
  • scheutje droge sherry
  • enkele druppels citroensap
  • 1 theelepel scampikruiden
  • 1 theelepel viskruiden
  • 1 eetlepel boter
  • Bereiding :

    Doe boter in een kom en laat smelten . Doe er desjalot en het lookpoeder in . Laat eventjes glazig worden en doe er de wortelstukjes bij . Laat dit gaar stoven . Doe er de courgetteblokjes bij en laat nog eventjes verder stoven . Blus met de sherry en de visbouillon of – fond. Ook de room mag erbij. Doe er de kruiden in. Laat dit een 5 minuutjes zachtjes koken , tot de saus begint te binden . Besprenkel de visstukjes met wat citroensap en kruid met wat peper. Leg de visstukjes bij de saus , vermeng het geheel goed en zet van het vuur. Door de warmte van de saus , wordt de vis gaar. Dien op met basmatirijst of aardappelpuree.

    Tip :

    Doe er op het einde van de bereiding , samen met de vis , wat grijze garnaaltjes bij .

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *