Vanille roomijs

voor 4 a 6 personen :

Ingredienten :

  • 3 eierdooiers
  • 100 gr basterdsuiker
  • 10 gr vanille bourbonsuiker
  • 250 cc volle melk
  • 200 cc slagroom
  • 1/2 vanillestokje
  • Bereiding :

    Klop de eierdooiers met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig en schuimig mengsel. Kook de melk met het vanillstokje . Haal het stokje eruit en haal het merg ervan af en doe dit bij de warme melk. Al roerende de melk bij het eimengsel gieten. Goed roeren , zodat de eieren niet gaan stijf worden . Het moet een glad mengsel worden. Laat afkoelen. Klop de slagroom bijna stijf en voeg dit bij het ei – melkmengsel. Goed mengen. Doe het mengsel in de ijsmachine en laat gedurende 40 a 50 minuten draaien.

    Variaties :

    Je kan er 40 gr. gehakte walnoten aan toevoegen. of 40 gr. geconfijte vruchten

    Kaneelijs :

    Doe 8 gr kaneel door het mengsel.

    Speculaasijs :

    Laat in de melk 100 gr speculaas smelten , meng dit goed en voeg eventueel nog wat extra speculaaskruiden er aan toe. Verder afwerken als de roomijs.

    Mokka – ijs :

    Doe bij de melk 1 el mokka – essence en een scheutje koffielikeur.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *