Tomatensoep

voor 4 a 6 personen :

Ingredienten :

  • 1 kg tomaten , ontveld en in blokjes gesneden
  • 1 ui , fijngesnipperd
  • 1 aardappel , in blokjes
  • 1 blokje geconcentreerd tomatenpuree
  • 1 liter kippenbouillon
  • wat peper en zout
  • snuifje suiker
  • wat boter
  • wat gehakte peterselie
  • Bereiding :

    Doe wat boter in een kom en verhit deze. Doe er de groenten in en stoof deze een 10 minuutjes. Blus met de kippenbouillon. Doe er de tomatenpuree bij en de suiker en laat dit gedurende een 10 a 15 minuten koken. Kruid met wat peper en zout. Mix de soep. Haal ze door een zeef en dien heet op. Overstrooi met wat peterselie .

    Tip :

    Doe er eventueel een scheutje room bij om ze wat romiger te maken. Je kan de suiker ook vervangen door een lepeltje honing.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *