Tomatensoep met mozarella en basilicum

voor 4 a 6 personen :

Ingredienten :

  • 2 dikke uien , in kleine stukjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes op sap
  • 1 blikje geconcentreerd tomatenpuree
  • 1 wortel , in stukjes gesneden
  • 5 blaadjes verse basilicum ( naargelang je eigen smaak) , fijngehakt
  • 1 liter kippebouillon
  • 2 bolletjes mozarella ( bij voorkeur van buffelmelk )
  • wat cayennepeper
  • Belolive bakken en braden
  • Bereiding :

    Stoof de uien en de wortelstukjes wat aan in de vetstof en doe er de tomaten en het tomatenpuree bij. Doe de basilcum erbij en overgiet met de kippenbouillon. Doe de mozarella erbij en kruid wat bij met cayennepeper. Laat dit gedurende een 15 a 20 minuten doorkoken op een middelmatig vuurtje en mix de soep mooi glad. Tijdens het koken wel regelmatig eens roeren.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *